Kaszinóból iskola


OM: 200315
Alapítva: 2003-ban.

Az Európa Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola közel 1600 m2 alapterületű, helyi védettséget élvező patinás épületben kapott helyet. Az épület, annak múltja, és a csendes környezet, amelyben elhelyezkedik ideális helyszín egy iskola működéséhez. Az iskola alapítója az Euro Iskola Oktatási Kht. tulajdonosai ennek tükrében vásárolták meg az 1883-ban vendéglő-kaszinónak épített patinás épületet és kezdődhetett meg az épület felújítása és funkcionális átalakítása.

Az iskola alapítója azzal a céllal hozta létre az iskolát, hogy szakképzési, nyelvtanulási, továbbtanulási lehetőséget teremtsen fiataloknak és felnőtteknek egyaránt egy tanulóközpontú pedagógiai légkörben, melynek lényege az egyenrangú partneri együttműködés tanár és diák között, a tanítás-tanulás folyamatában.

Az iskola fenntartója 2012. szeptember 1.-től a Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy. Iskolánk nappali és esti tagozaton iskolarendszerű képzést végző köznevelési intézményként működik.

 

Iskolánk jelszava: Egyediség, Szakmaiság, Igényesség

Jelszavunk jól tükrözi az iskola vezetésének filozófiáját

  • új oktatási módszerek alkalmazása, a folyamatos megújulás,
  • a korszerű és emberbarát oktatási körülmények biztosítása,
  • a szakmailag kiemelkedő tanári kar alkalmazása. 


Képzési ajánlatunk

Iskolánk közgazdaság, kereskedelmi-marketing üzleti adminisztráció, vendéglátás-turisztika, ügyvitel szakmacsoportokban kínál emeltszintű és középfokú, az Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakképzéseket.

Emellett elindultak az ágazati szakközépiskolai képzések, valamint a érettségire felkészítő esti gimnáziumi képzés is.

Képzéseink - a törvényi feltételeknek való tanulói megfelelés esetén - nappali tagozaton INGYENESEK.

Tanulóink jogosultak - a jogszabályok szerinti - juttatásokra: diákigazolvány, családi pótlék, árvaellátás, tankönyvtámogatás.

Honlapunkon részletes információ található az egyes képzéstípusok részvételi és finanszírozási feltételeiről:

  • nappali tagozaton,
  • iskolarendszerű felnőttoktatásban.


Várjuk EURÓPÁBA!

 
Szász Tamás
igazgató